Nikolinas

Sär skrivning?
Bilder kommer härifrån
 
Det här med särskrivningar är någonting som antingen får mig att gapskratta eller bli extremt irriterad!.
Jag menar om man ser någon särskrivning som på bilderna ovan så kan man ju inte låta bli att börja gapskratta då dessa är rena misstag (eller jag tror det i alla fall), det kanske var någon som hade alldeles för bråttom när de skrev skylten och inte hann korrekturläsa det hela. Så de är ärliga misstag som förmodligen annars aldrig skulle ha gjorts.
 
Däremot kan det irritera mig extremt mycket om man läser en lång text, låt oss säga ett blogginlägg någonstans, skrivet av en person som gång på gång gor olika former av särskrivning. 
Då undrar ni såklart varför jag tycker att det är så himla irriterande trots att särskrivningar på skyltar är ganska roliga, jo därför att när man läser en lång text så vill man ju att det ska flyta på när man läser (eller det är i alla fall vad jag vill), men om man då stöter på särskrivningar i var och varannan rad så stannar man ju till. Detta resulterar såklart i att texten blir hackig och att man aldrig riktigt får ett flöde, och då även inte kommer in i texten. 
 
Självklart är inte jag perfekt heller och har nog gjort en hel del omedvetna särskrivningar i mina dagar, och självklart är det okej om det händer någon gång ibland för alla gör ju fel, men inte om det är helatiden!.
Så alla de personer därute som vill skriva blogginlägg, recensioner etc. får jättegärna göra det, men om de med förväg vet att stavningen inte alltid är på topp be någon att korrekturläsa, gå en kurs eller lär dig själv via internet så att det blir så bra som möjligt. Då blir inte bara texten 20 gånger bättre, utan du kommer förmodligen även få fler läsare eftersom att de gillar vad du skriver!.
Så för att avsluta detta inlägg tänkte jag skriva en gammal klassisk särskrivning som jag lärde mig i skolan när jag var yngre och som har gett upphov till en hel del skratt i mina dagar:
 
"brun hårig sjuk sköterska tvättar barn under kläder"
Monday quote
Bilder från tumblr
 
Som vanligt startar vi upp denna måndag med ett litet citat för att peppa er alla för den nya veckan!.
Själv har jag lite saker som måste ordnas idag och sak börja med det redan nu, så jag hoppas ni alla får en fin dag idag!
 
3 things
 
3 böcker jag skulle vilja läsa just nu:
Är dessa tre ovan. Har hört riktigt bra recensioner om både när kejsaren var gudomlig och tusen strålande solar och de verkar vara böcker för min smak + så totalt ÄLSKADE jag flyga drake så gissar att denna bok av samma författare kommer att vara minst lika bra!. Sedan är jag även ett fan av biografier så Ozzy Osbournes bok I am Ozzy står ju självklart på önskelistan!. Ska nog införskaffa åtminstone en av dem inför mina kommande resor.
 
 
3 länder som jag skulle vilja besöka: 
Är dessa ovan, Australien, Thailand och Nya Zeeland. Jag har faktiskt besökt Australien en gång när jag var väldigt liten, men eftersom att jag endast har några få minnen från den resan skulle det vara kul att komma tillbaka dit och uppleva allt på nytt. Nya Zeeland har också legat högst upp på drömresorna, jag menar naturen sägs ju vara helt otrolig (titta bara på sagan om ringen filmerna) och även landet i sin helhet, så någon dag kommer jag nog dit!. Sist har vi Thailand, need i say more, havet, stränderna, naturen...
 
 
3 nöjesfält jag skulle vilja besöka: 
Som sagt så besökte jag Paris för lite mer än ett år sen och då var det ju självklart att en heldag på disneyland skulle genomföras. Men som många säkert kan intyga så får man mersmak efter att ha besökt den otroliga nöjesparken. Med andra ord är målet nu att ha besökt alla disneylandparker som finns i världen (Orlando och Tokyo), så det hoppas jag kunna bocka av i framtiden. En annan av drömmarna är också att besöka Universal studios, det sägs vara en helt otrolig nöjespark och jag tvivlar inte en sekund, och som ett stort fan av bl.a The Simpsons så kan det ju inte bli mer än underbart. Sist men inte minst har vi en nöjespark som bara är ett MÅSTE och det är Harry Potter land, jag menar som den stora Harry Potter-nörden jag är så måste jag ju dit. Eftersom att även denna nöjespark är lokerad i Orlando så skulle den ultimata drömresan vara att besöka alla dessa nöjesparker på en och samma resa!, jag skulle dö 3 gånger om!.