Nikolinas

Kontraster i vardagen
 
 
Från högsommarvärme till 16 grader och kyliga vindar, ja det är precis vad jag möttes av när jag landade på Arlanda i onsdags efter några magiska dagar i Spanien. Man kan ju lugnt säga att jag fick uppleva en del kontraster den onsdagen, och jag måste ändå säga att hur magiskt och härligt det än var att få bo på ett härligt hotell, ligga och slappa i solen vid poolen dagarna i ända och att få njuta av all härlig mat, så var det ändå en otroligt skön känsla att landa på svensk mark igen. Ja, trots de inte alltid så varma sommardagarna, den långa vintern och den stressiga vardagen så är detta ändå mitt hem och jag personligen tycker att det är ett riktigt härligt ställe att få kalla för sitt hem!. Heja Stockholm!.
 
Hur som haver så får ni ett litet smakprov från Spanien här ovanför och OH MY vilka härliga platser det finns runtom i Europa (och även världen för den delen!). Mallorca var destinationen och jag har faktiskt aldrig varit där tidigare och blev minst sagt positivt överraskad!. Det är definitivt ett ställe jag räknar med att kunna besöka minst en gång till inom de närmsta åren. Nu å andra sidan ska jag förbereda mig för imorgon, en dag som jag under en längre tid har sett fram emot ett bra tag!. Ja, ni som har läst några av mina tidigare inlägg förstår nog precis vad det är som händer imorgon, för det är nämligen skolstart!!, och även om jag har lite fjärilar i magen så är det inte alls lika mycket som jag trodde att det skulle vara. Det kan ju ha att göra med det faktum att jag är så galet exalterad att nervositeten kanske då har dämpats en aning, men det är faktiskt ganska skönt att inte vara sådär hysteriskt nervös ;-). 
 
Så jag tänkte nu göra en kopp te till mig själv innan det blir tidig sänggång, man vill ju inte riskera att somna på uppropet, hehe :-P. Hoppas ni har haft en härlig helg och är det någon mer som kanske också börjar sin första skoldag imorgon?.
Dilemmat kring badkläder
 
Efter att jag skrivit gårdagens inlägg (ps: tack för den fina responsen, blev verkligen så himla glad!) insåg jag att det faktiskt inte är långt kvar till Spanien, det är faktiskt mindre än en vecka kvar nu och jag känner mig så långt ifrån "färdigpackad" som man kan göra. Så det som står skrivet absolut högst upp på min att-göra lista just nu, skrivet med både röda och stora bokstäver, är att införskaffa badkläder, en sak som jag till varje pris undviker men som verkligen måste tas tag i nu...
 
Att handla badkländer är en av de sakerna jag känner mig som mest obekväm i. Det är så himla svårt att hitta badkläder som man känner sig bekväm i, och med tanke på den mängden bilder på folk i badkläder som flödar på sociala medier dag som natt, gör det inte precis att jag känner mig mer peppad och bekväm. Tyvärr är det snarare tvärtom och då har vi inte ens kommit in på ämnet när man väl står där i provrummet och testar badplagg efter badplagg samtidigt som obekvämheten bara växer för varje minut som tickar förbi. Nej usch, bara tanken på detta ger mig en liten klump i magen....
 
MEN, precis som med många andra mindre positiva egenskaper hos mig själv, är detta något jag verkligen måste jobba på för detta är ju något som bara sitter i mitt huvud. VEM bryr sig egentligen om hur en ser ut i badkläder, de flesta som vistas vid poolen eller på stranden är ju där av en anledning, förmodligen för att sola och få varva ner (men det kan ju vara något annat också) så de har ju knappast tid eller energi att lägga på hur andra ser ut i sina badkläder. DESSUTOM är ju alla kroppar vackra precis som de är, oavsett form eller storlek, och att man då går runt och skäms över den med tanke på alla fantastiska saker den gör för oss varje dag, får en ju nästan att skämmas lite grann..
 
NEJ, detta är något jag verkligen måste jobba med hos mig själv, och jag hoppas verklgien att ni som känner igen er i min situation gör detsamma. För det är verkligen inte värt att spendera en livstid på att skämmas över delar av sig själv när man kunde göra så många fler och roligare saker istället!. Så mitt första steg blir att gå och prova samt köpa en bikini/baddräkt till helgen, oavsett hur obekväm jag känner mig, för något som är ännu jobbigare än att visa sig i badkläder är ju faktiskt att gå naken vid poolen ;-P hehe. 
Allt om mitt nya kapitel i höst!
Ett ämne som jag har trippat lite kring i de senaste inläggen är hur denna höst ser ut för mig. Jag har berättat att jag denna höst påbörjar ett nytt kapitel i mitt liv, men så mycket mer än så har ni ju faktiskt inte fått veta, så därför tänkte jag i detta inlägg berätta lite mer ingående om just denna höst och varför jag just denna höst kommer att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv!.
 
MEN innan jag börjar så vill jag bara flika in att jag hoppas att ni har haft en härlig, lugn och skön helg!. Denna helg har verkligen gått i vilans tecken för mig och nu känner jag mig faktiskt mer redo än vad jag trodde inför min sista arbetsvecka innan semestern!. I nuläget kan jag inte ens beskriva längtan efter att få sitta på planet på lördag mot varmare breddgrader ;-).
 
 
Så, tillbaka till huvudämnet i detta inlägg, hösten. Ja, som sagt så är denna vecka som nu börjar min sista hela arbetsvecka (jobbar även torsdag och fredag veckan därpå men då är det mer som "stand in") innan semestern, och därefter börjar jag skolan!!. Detta ärverkligen aldrig något jag trodde att jag NÅGONSIN skulle säga, men jag längtar verkligen till att få börja skolan!!, åh det ska bli så himla kul!. 
 
Den 28 Augusti ska jag infinna mig i aulan på Södertörn för upprop och för att sedan få veta vilken klass jag kommer att få spendera mina 3 kommande år med, något som är riktigt spännande men även lite läskigt. Det är som sagt ett nytt kapitel som börjar i mitt liv och efter att ha jobbat i ca 5 år, ja mer eller mindre sedan jag tog studenten, så känns det så konstigt att kastas tillbaka in i den akademiska världen med allt vad kurslitteratur och föreläsningar hör till. I nuläget är det en mängd frågetecken som snurrar i mitt huvud; var man hittar billigaste kursliteraturen, hur många föreläsningar kommer det vara i veckan, hur kommer lärarna vara, hur ser skolan ut etc.. Men givetvis är detta frågetecken som kommer att klarna i samband med skolstarten.
 
I den mån det går kommer jag försöka ta med er på denna resa och jag hoppas att ni vill följa med på denna resa, och vi kanske till och med kan fungera som stöd för varandra när det känns lite extra tungt!. Om ni har några tips redan nu för en blivande student får ni gärna skriva bland kommentarerna, jag tar emot alla tips som finns! :-).
 
Vad jag däremot kommer att plugga väljer jag att inte berätta om ännu, och det kommer förmodligen ändå att klarna lite senare i höst. MEN innan skolan börjar har jag faktiskt en liten mini-semester inplanerad och som jag skrev i början så lyfter flyget på lördag morgon som har slutdestination: Spanien!. Ett par dagar med inga måsten, sol, bad och bara att få vara är precis vad jag behöver just nu så resan är minst sagt efterlängtad. Givetvis följer också kameran med och mitt mål är att kunna bjussa er på en massa härliga bilder. Så tills lördag måste jag börja plocka bland badkläderna, inhandla måsten såsom solkräm och packa väskan, med andra ord så kunde det ju ha varit värre ;-P.
 
Så, detta blev ett så mycket längre inlägg än vad jag först hade tänkt men så bir det ibland. Nu vet ni vad jag kommer att ha för mig de kommande veckorna och månaderna, och som sagt så kommer jag att försöka ta med er på det mesta som sker, allt mellan himmel och jord. Så för att avrunda detta inlägg tänkte jag önskar er en riktigt härlig söndagskväll och kom ihåg att kika in här snart igen för mer uppdatering.