Nikolinas

Ramen, långpromenader och galet väder.
Söndag idag och vi traskar snart in på ännu en ny vecka, en vecka som för övrigt är sista veckan i Juni, ja veckorna verkligen trillar förbi nu. Men ännu är vi inte där och jag tänkte faktiskt att vi i detta inlägg kunde kika lite på hur jag har spenderat denna sego-söndag. 
 
 
Dagen i sin helhet har gått i slappandets tecken, något som min kropp praktiskt taget skrek om efter veckor av stress och jobb. Något man lätt glömmer när allting hopar sig omkring en, att stanna upp och ta hand om sig själv, för vem ska ta hand om en om inte en själv i första hand. 
 
Så om jag ska sammafatta denna söndag (och i stort sett hela helgen) så har tiden spenderats åt att göra 3 st saker: mysa med råttis (precis som på bilden ovan har han 50% av tiden legat och storsnarkat (med betoning på STORsnarkat) i mitt knä), gå på långpromenader samt äta.
 
 
På tal om mat så har ni här ovanför ↑ en bild på dagens lunch. Alltså ramen är så himlans gott, och efter att ha ätit ett par riktigt magiska ramenrätter under mina turer till Japan, är jag nu sugen på att försöka skapa en lika magisk ramen här hemma i mitt egna kök. Något som låter lite som ett omöjligt uppdrag då ingenting mäter sig mot en riktigt bra lagad ramen i Japan, men jag är ju inte den som tackar nej till en utmaning ;-). Så recepttips till en god ramen mottages tacksamt!.
 
 
Då vädret idag inte var det mest stabila, regnet och solen avlöste verkligen varandra idag, så fick man passa på att ta långprommisarna så snart solen sken en längre stund. Eftersom jag sällan brukar orka ta långprommisar med råttis på vardagarna efter jobbet så brukar jag se helgerna som hans tid då han får springa av sig i gräset och lukta på allt som går att lukta på och lite därtill. Detta innebär att jag i under större delarna av helgerna brukar se honom som på bilden ovan, halvt synlig i buskarna och helt inne i sin egna värld... Men lycklig blir han och det är ju vad som räknas :-).
 
Dessutom får jag även njuta av den galet vackra utsikten som vi har här på söder under de långprommisarna som avverkas under helgerna, så jag har ju verkligen ingenting att klaga på. Med detta sagt tänkte jag därför avrunda detta inlägg med en riktigt somrig bild (om ni frågar mig) och önska er en härlig söndagskväll. Imorgon är det vardag igen och då peppar vi för en ny vecka med nya möjligheter!.
 
Ha en fin kväll.
 
 
Ps: Hur har er helg varit?, skriv gärna i kommentarerna.
Dessa härliga sommarkvällar
 
Det finns få saker, ja faktiskt inga saker som jag kan komma på nu på rak arm, som klår sommarnätterna här i Sverige. Värmen, ljuset, atmosfären, ja allt är nästan som taget ur en film och man blir så otroligt inspirerad av att bara gå runt och insupa hela atmosfären. Det känns verkligen som att hela Stockholm nu har vaknat till liv efter en lång dvala och det är livat i alla vrår och kanter som aldrig förr. 
 
Ja, det är ju egentligen inte så konstigt att staden vaknar till liv på sommaren då alla, precis som mig, vill passa på att njuta av allt vad sommaren har att erbjuda innan den långa och kalla vintern lägger sig över staden igen. Detta är en av de sakerna jag älskar med Stockholm så himlans mycket och det är nästan plågsamt att behöva lägga sig på kvällarna då jag hellre vill vara ute och njuta till max. Om möjligheten fanns att ligga i en dvala hela vintern för att kunna vara vaken dygnet runt under sommaren hade jag med glädje tagit den, tänk vad mycket saker man skulle hinna med då ;-).
 
Tyvärr finns inte den möjligheten i nuläget så jag får nöja mig med att, precis som många andra svenskar, njuta medan det varar för det är ju detta som tar mig igenom vintern varje år. Tanken på att somrar som denna väntar runt hörnet efter en lång och kall vinter gör ju ändå att sommaren uppskattas ännu lite till!. 
 
Nej nu får jag sluta svamla runt, egentligen hade allting ovan enkelt kunnat sammanfattas i två meningar, men jag kände verkligen för att skriva av mig lite så om ni inte orkar läsa igenom allt hoppas jag att ni njuter av bilderna i alla fall.
 
Hoppas ni får en mysig kväll!.
 
Lemonade
 
"When life gives you lemons, make lemonade"
 
Jag låter detta citat inleda detta inlägg, för om man i slutet av varje dag skulle ha ett citat för att summera dagen, ja då är detta citat perfekt för just denna dag!. Ni vet när man vaknar på morgonen och kanske har en viss aning om hur dagen ska bli, och så tar den en riktig u-sväng och blir något helt annat än vad man först tänkte sig, ja precis så har denna dag varit. Tyvärr är det inget jag kommer att ta upp här av flera olika skäl, men jag kan lugnt säga att jag fortfarande är lite vimmelkantig. Knasigt, tokigt, galet, knäppt, ja detta och mycket mer känner jag just nu..
 
Nej, jag vill inte att detta inlägg enbart ska handla om tråkigheter, men jag vet tyvärr inte riktigt hur jag ska fortsätta detta inlägg. Så istället för att skriva lite random och halvhjärtat om något, så väljer jag att istället sätta punkt här. Jag hoppas att ni har haft en härlig dag och fortsätter att njuta av solen under kvällen. Själv tänkte jag ge mig ut på en långrunda med råttis för att komma på andra tankar. Lite sol, vacker utsikt och en glad råttis brukar vara dunderkuren när jag är nedstämd, så jag hoppas att det blir det även denna gång.