Nikolinas

Grekland från ovan
 
Tröttheten jag har känt de senaste dagarna har verkligen varit överväldigande. Över en månads tid utan en enda ledig dag och dålig sömn har nu börjat sätta sina spår, så de senaste två dagarna har jag käns mig som en zombie. Så igår var det sängdags vid 21:00 som gällde och det behövdes!. Tyvärr är jag långt ifrån utsövd men man måste ju börja någonstans, och det är bara någon vecka kvar sen får jag några lediga dagar så det är bara att hålla ut!;).
 
Bilderna ovan är tagna i onsdags när vi lämnade varma och soliga Aten för köld och regn i Sverige, och jag kan lugnt säga att det inte precis var med glädje som jag lämnade Grekland.. Men tillbaka till dessa bilder. Det är verkligen något magiskt med att sitta på ett plan så högt ovanför en stad/ett land och se alla byggnader som små prickar på ett fält. Känslan är verkligen obeskrivlig!. Undrar om fåglarna känner likadant när de flyger i och mellan länder?.
Tankar och funderingar
 
En av de bästa sakerna med att vara hemma igen är att man verkligen börjar komma in i julstämningen nu när första advent väntar runt hörnet. För när det är ca 15-20 grader (som det var i både Serbien och Grekland när vi var där) så är det självklart mycket svårare att komma in i julstämningen, det var ju lixom sommarvärme för oss frusna svenskar och inte den sortens temperaturer som vi är vana vid i slutet av november. På den punkten kan jag faktiskt känna att jag är så himla glad över att bo i Sverige, för trots hur lite jag faktiskt gillar kylan och snön (och mängden klagomål som kommer frå mig gällande just de punkterna) så skulle julen inte vara densamma utan just mörkret, kylan och snön. Det är en del av julen.
 
Detta har förmodligen lite att göra med uppväxten också, har man växt upp med snö och kyla varje vinter så blir det ju konstigt om man helt plötsligt firar jul i 20 graders värme. Likadant om man har växt upp med att fira jul i 20 graders värme skulle det nog kännas helkonstigt om man helt plötsligt firade jul omringd av högar med snö. Idealet är ju dock att marken ska vara täckt av ett lager snö och att det ska snöa just på julafton, så många drömmer säkert om att få uppleva det (tills de inser hur kallt och ruggigt det egentligen är)
 
Ja egentligen vet jag inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägg, så det blev helt enkelt lite tankar och funderingar från mig såhär en fredagskväll. Nu ska jag gå och lägga mig, ska upp 7 imorgon så tänkte försöka sova ut ordentligt inatt. Hoppas ni alla får en härlig fredagskväll!
Home sweet home
 
Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle skriva detta, men HERREGUD vad skönt det är att vara hemma!
Orsaken till att jag inte trodde att jag skulle skriva meningen ovan är för att jag verkligen ÄLSKAR att resa, mitt drömliv är att fara runt med en packad resväska i världens alla vrår och kanter så mycket som det är möjligt!. Men nu måste även jag erkänna att trots allt det underbara med att resa så är det så himla skönt att få krypa ner i min egna säng ikväll och bara mysa ner mig framför en härlig film. Ni vet, bara ha en härlig myskväll hemma som är så otroligt underskattat ibland;).
 
Denna resa har verkligen varit otrolig på alla sätt och vis, och trots att kroppen är trött ända in på tånaglarna så är det en skön trötthet. Självklart har jag en miljon bilder att visa er (eller ja, det är vad det känns som i alla fall:P) så jag ska försöka få upp dem inom en snar framtid.
 
Nu ska jag mysa ner mig och slappa lite framför gammal hederlig svensk tv, och sen blir det en tidig sänggång. Ska försöka bli så utvilad som möjligt för jobbet imorgon, tror tyvärr att jag skulle behöva ca en veckas sömn innan jag är helt återställd.. Men man måste ju börja någonstans. Under tiden bjussar jag på en bild från Akropolis som togs i förrgår (?!?), helt sjukt hur fort allting kan ändras!.
 
Ha en trevlig kväll allihopa!