Nikolinas

Att stärka självförtroendet - punkt för punkt
Något som länge har varit, och fortfarande är, en balansgång för mig är att hålla självförtroendet uppe och att tro på sig själv. I grund och botten har jag ett relativt bra självförtroende men beroende på omständigheter och folk i min omgivning, har den i perioder sviktat en del. Något som i slutändan har lämnat mig som ett splittrat pussel där jag måste pussla ihop bit för bit för att komma tillbaka till det "normala". Nej det är inte lätt att göra det i tid och otid, och vissa gånger är det betydligt svårare än andra, något som många av er förmodligen är ganska insatta i själva. 
 
Så för att försöka undvika att gå igenom samma situation om och om igen, tänkte jag här under lista några tips som brukar hjälpa mig när det är påväg att gå rakt utför. För vem vet, något/några av tipsen kanske kan komma att rädda några av er ur en riktigt mörk situation.
 
Livet är verkligen för kort för att må dåligt och jag hoppas att ni alla klarar er undan från det i den mån det går!.
 
 
♦ Sätt alltid dig själv främst!. Om du lägger ner mer tid på att fundera över hur folk i din omgivning mår, jämfört med den tiden lägger på ditt egna mående, är det dags att prioritera om. För tyvärr är det så att i de flesta fall prioriterar inte de andra i din omgivning på samma sätt som du gör och i slutändan måste ju du må bra för att fungera, inte de runtomkring dig!.
 
♦ Låt aldrig någon få dig att må dåligt över dig själv, på något sätt!. Den eller de människorna försöker stärka sig själva genom att trycka ner andra och det är inte okej någonstans. Släng ut de energisugarna ur ditt liv och fortsätt lev ditt liv med de personer som faktiskt stärker dig och får dig att må ännu bättre över dig själv än du redan gör.
 
♦ Kom ihåg att du är bäst!. Alla ser olika ut och det är av en orsak, tänk vilken tråkig värld det hade varit om alla såg precis likadana ut. så omfamna dig själv för den du är och klanka inte ner på dig själv pga någon ohälsosam idealbild du har fått på näthinnan.
 
♦ Fokusera på det du är nöjd med hos dig själv. Vi har alla saker som vi är riktigt nöjda med, samt saker vi inte är lika nöjda med. Så istället för att lägga all energi på att tänka på de negativa sakerna hos dig själv, tänk på allt det fina hos dig själv istället, du kommer definitivt bli lyckligare i längden.
 
♦ Skriv en lista med allting hos dig själv som du är nöjd över. På det sättet kan du komma tillbaka till den när du har en svacka för att boosta dig själv lite extra!.
 
♦ Återigen, kom ihåg att du är BÄST och låt aldrig någon få dig att tro att du är något annat än det.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress