Nikolinas

Sär skrivning?
Bilder kommer härifrån
 
Det här med särskrivningar är någonting som antingen får mig att gapskratta eller bli extremt irriterad!.
Jag menar om man ser någon särskrivning som på bilderna ovan så kan man ju inte låta bli att börja gapskratta då dessa är rena misstag (eller jag tror det i alla fall), det kanske var någon som hade alldeles för bråttom när de skrev skylten och inte hann korrekturläsa det hela. Så de är ärliga misstag som förmodligen annars aldrig skulle ha gjorts.
 
Däremot kan det irritera mig extremt mycket om man läser en lång text, låt oss säga ett blogginlägg någonstans, skrivet av en person som gång på gång gor olika former av särskrivning. 
Då undrar ni såklart varför jag tycker att det är så himla irriterande trots att särskrivningar på skyltar är ganska roliga, jo därför att när man läser en lång text så vill man ju att det ska flyta på när man läser (eller det är i alla fall vad jag vill), men om man då stöter på särskrivningar i var och varannan rad så stannar man ju till. Detta resulterar såklart i att texten blir hackig och att man aldrig riktigt får ett flöde, och då även inte kommer in i texten. 
 
Självklart är inte jag perfekt heller och har nog gjort en hel del omedvetna särskrivningar i mina dagar, och självklart är det okej om det händer någon gång ibland för alla gör ju fel, men inte om det är helatiden!.
Så alla de personer därute som vill skriva blogginlägg, recensioner etc. får jättegärna göra det, men om de med förväg vet att stavningen inte alltid är på topp be någon att korrekturläsa, gå en kurs eller lär dig själv via internet så att det blir så bra som möjligt. Då blir inte bara texten 20 gånger bättre, utan du kommer förmodligen även få fler läsare eftersom att de gillar vad du skriver!.
Så för att avsluta detta inlägg tänkte jag skriva en gammal klassisk särskrivning som jag lärde mig i skolan när jag var yngre och som har gett upphov till en hel del skratt i mina dagar:
 
"brun hårig sjuk sköterska tvättar barn under kläder"