Nikolinas

-
 
Denna veckas inspiration är den Australiensiska modellen Stefania Ferrario som tröttnade på hela modebranchens syn på plus-size och valde att göra uppror mot det!.
 Detta gjorde hon genom att publicera en avklädd bild på instagram där hon hade skrivit meningen I am a model på magen. Det tog inte lång tid innan bilden hyllades på diverse olika sajter och i folkmun, kanske är det precis vad som behövs för att få modevärlden att vakna till lite och inse det sjuka idealet som existerar just nu (om de inte redan har upptäckt det och valt att ignorera det..) Under bilden skrev hon: "Tyvärr klassas du som plus-size om du är över storlek 36, så därför kallas jag ofta plus-size. Jag tycker inte att det är stärkande."
Med detta menar hon att alla modeller är modeller och borde inte kategoriseras efter sin storlek.
 
Även på twitter har hon lagt upp en bild på cirklar där hon liknar modeller med cirklar och försöker få folk att sluta lägga till ordet "plus" bara för att den ena cirkeln är större än den andra.
 
Jag tycker att det är riktigt starkt av henne att sätta ner foten och det återstår att se vad modebranchens gensvar blir..
 
 // Källa //