Nikolinas

Att hitta lycka och tacksamhet i allting omkring en.
En sak som jag ständigt har i bakhuvudet oavset vad jag har för mig under dagen (eller kvällen/natten för den delen) är att när tillfälle ges, stanna upp i någon minut och uppskatta allt det fina jag har i livet, vad det än kan vara just den stunden. För om ni frågar mig tror jag att nyckeln till ett lyckligare liv generellt är att just uppskatta de små sakerna, de sakerna som jag och många andra tar för givet och som en självklarhet, samma saker som många andra drömmer om. Jag tror att ödmjukhet och tacksamhet kan ta människor otroligt långt, och förutom att göra en lyckligare, även skapa ett slags lugn i en. Jag vet att det kanske låter lite knasigt, men det är den bästa förklaringen jag kan komma på, förhoppningsvis förstår ni vad jag menar :-D.
 
Jag vet att jag har skrivit om just detta några gånger tidigare här i bloggen. Men jag tycker att det är så otroligt viktigt att påminna om just detta för det är så otroligt lätt att man glömmer att uppskatta de små sakerna när livet rusar fram i flera km/h. Ärligt talat så känner jag en enorm förändring hos mig själv efter att jag började ha dessa "tacksamhetsstunder" då och då. Stressen är inte lika påtaglig (som i sin tur har lett till att träningen känns ännu roligare än innan), jag blir inte lika irriterad över småsaker längre, jag känner mig lugnare i sinnet mm.. (ja listan kan göras ännu längre).
 
Så försök att ha detta i åtanke oftare, jag lovar att ni kommer känna er ännu bättre än vad ni kanske redan gör!. Har ni kanke lite svårt att komma på saker ni är tacksamma/lyckliga över för stunden (för så kan det vara ibland när man har så mycket i huvudet att man inte vet vart man ska ta vägen) har jag skrivit min egna lista här under. 
 
 
Saker jag är lycklig och/eller tacksam över för stunden:
♦ Att jag och mina nära och kära är friska för stunden, hälsan kommer alltid först!.
♦ Att jag har ett tryggt hem, samt ärliga och sanna vänner runtomkring mig. Förhoppningsvis har jag äntligen blivit av med de människorna som inte var bra för mig.
♦ Att jag bor i Sverige med tanke på de oroligheter som är runtom i världen just nu. Bara det att jag kan sitta och oroa mig över vilken färg på strumporna jag ska ha på morgonen visar hur bra jag har det.
♦ Att jag har hittat en idrott som jag verkligen älskar och som har gett mig allt ifrån en bra utbildning, otroligt bra träning, resor till världens alla håll och kanter, till en "andra familj" och mycket mycket mer.
♦Att vi hade världens bästa väder igår som resulterade i bilderna ovan.
♦ Att jag är jag. För trots alla dippar jag har i tid och otid skulle jag faktiskt inte vilja vakna upp som någon annan än mig själv!.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress